Ako sa zorientovať v ponuke ohrievačov

Ako sa zorientovať v ponuke ohrievačov

 

Prichádza zima a spolu s ňou aj potreba vykurovať či už obytné alebo pracovné priestory. V našej ponuke máme hneď niekoľko rôznych kategórií ohrievačov. Ako teda vybrať ten najvhodnejší a čo všetko k tomu budete potrebovať?

 

Plynové ohrievače:

plyn1plyn2plyn3

plyn4plyn5

 

Všetky plynové ohrievače v našej ponuke využívajú na ohrev propánbután. Plynová fľaša sa k nim pripája externe pomocou hadice. Tieto ohrievače sú vhodné najmä na výhrev pracovných priestorov, keďže ich výkon je od 14Kw až do 50Kw. Pri pripájaní takéhoto ohrievača je dôležité nezabudnúť na plynový regulátor.

 

plyn6

 

Tento model ohrievača s výkonom 4,2Kw je vhodný na vykurovanie hlavne obytných priestorov. Plynová fľaša sa vkladá priamo do ohrievača a tak nie je potrebné riešiť jej externé umiestnenie. Pri používaní akýchkoľvek plynových ohrievačov je dôležité myslieť na dostatočné vetranie.

 

 

Elektrické ohrievače:

 

el1el2el3

el4el5el6el7

 

Vačšina našich elektrických ohrievačov je tiež vhodná prevažne na vykurovanie pracovných priestorov. Vo výkone od 2Kw do 15Kw si dokáže vybrať každý, či už potrebujete vykúriť malú dieľňu, alebo väčšie pracovisko. Slabšie ohrievače fungujú na prúd 230V, pri silnejších (od 5Kw) však treba rátať s pripojením na 380V.

 

elv1elv2elv3

 

Na vyhrievanie malých priestorov ako kancelárie, alebo jednotlivé izby, prípadne na zohriatie nôh pod stolom sú vhodné teplovzdušné ventilátory. Tieto fungujú na prúd 230V a ich najvačšími výhodami sú cenová dostupnosť a malé rozmery. Pri týchto ohrievačoch sa tiež dajú meniť režimy, a to ventilátor, teplý vzduch, alebo horúci vzduch.

 

kon1     kon2

 

S kúrením v domácnosti vám pomôžu aj konvektory, ktoré zaručia dobrú výhrevnosť, možnosť nastavenia termostatu a rovnomerné šírenie tepla. Konvektory majú vačšiu výhrevnosť ako teplovzdušné ventilátory, sú však o niečo väčšie. Všetky konvektory v našej ponuke fungujú na 230V a sú vybavené ventilátorom pre lepšie šírenie ohriateho vzduchu. Obsluha týchto elektrických ohrievačov je veľmi jednoduchá a nepotrebujete k nej žiadne ďalšie príslušenstvo.

 

 

Naftové ohrievače:

 

nafta1nafta2nafta3

 

Naftové ohrievače sú predurčené na vykurovanie veľkých priemyselných priestorov. Teplota ohriateho vzduchu dosahuje pri najsilnejšom modeli až 800 stupňov. Pri týchto ohrievačoch treba rátať s prevádzkovými nákladmi na naftu a s vetraním vykurovaného priestoru. Náš najsilnejší model (30Kw) dokáže na plnú 38 litrovú nádrž nepretržite kúriť až 13 hodín. Pri slabších modeloch (20Kw) je najvačší rozdiel v objeme nádrže a v prietoku vzduchu.

 

 

Olejové radiátory:

 

rad1

 

Na vykurovanie domácnosti, kancelárie alebo chaty vám poslúžia aj olejové radiátory. V ponuke máme dva druhy a to 9 článkový, alebo 11 článkový. Oba majú nastaviteľný výkon pomocou termostatu a trojstupňovú ochranu proti prehriatiu. Silnejší model má najvyšší výkon 2,5Kw a pri slabšom modeli sú to 2Kw. Výhodou týchto radiátorov je tichý chod a rovnomerné ohrievanie. Zapojíte ich do prúdu 230V a podjazdové kolieska vám pomôžu pri presúvaní radiátora.

 

 

V dnešnom článku sme sa pozreli na základné rozdelenie ohrievačov, ktoré máme v ponuke. Veríme že vám naša stručná charakteristika pomôže pri výbere, či už zháňate priemyselný ohrievač, alebo chcete mať v práci nohy v teple.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.